nova beseda iz Slovenije

Mag - revija - ČGP Delo, leto 2007, poved v sobesedilu:

In ker je to umetnost, na najboljših šolah, kot je omenjena ameriška, pazijo na široko in poglobljeno kuharjevo izobrazbo, ne le na obrtno delo samo za štedilnikom ali rezalno desko. V ogromni večini primerov pa je tako, da je, ki je sicer garač, ker je poklic celo fizično težek, zreduciran na obrtnika, od katerih vrhunski pač malo temeljiteje pozna rokodelsko spretnost. In zato je v naši zavesti, v zavesti jedcev, še posebno pa v nekem družbenem okolju, ki je bilo pod diktatorskim družbenim pokrovom, tudi vrhunska kuhinja izenačena z luksuzom, z nečim, kar je že na meji bizarnega, sprevrženega; naj si bo zaradi cen ali »eksotike« na krožniku.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA