nova beseda iz Slovenije

Mag - revija - ČGP Delo, leto 2007, poved v sobesedilu:





Seveda je kar nekaj vin po dvesto in več evrov za običajno steklenico, tudi krug, ki ga pije Bond, tu so čokolada valhrona, tartufi, sveži kajpak, foie gras, jagnječji file in še kaj, kar je poleg drugih dobrot že dalj časa na naših policah.



Pogrešam pa še španski pršut ‐ kilogram stane več kot dvesto evrov ‐ pravi kaviar in na tržnicah povsem preprost črni, limonino travo, res vrhunski balzamični kis, ki doseže tudi ceno deset evrov za deciliter, in seveda meso, ki je med vsemi živili pri nas najslabše. Kdor je kdaj pokusil jagnjetino iz Pouillaca, svinino vrste noire de bigorre iz Pirinejev, argentinsko govedino la morcha angus, da o beefu ne razpredam, ter perutnino iz Bressa, ve, da je to, kar ponujajo pri nas, prava žajfa.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA