nova beseda iz Slovenije

Mag - revija - ČGP Delo, leto 2007, poved v sobesedilu:

Jed, dve pa že.



Če si človek le prebere recept, zna takoj, pa če ni še nikoli stal za štedilnikom, pripraviti fond za jagnjetino, s katerim bo okrasno oblil pečeno meso (obrežemo kosti kotletkov, ki jih bomo potem pekli, si priskrbimo kosti, damo nanje ustrezno zelenjavo in začimbe, potisnemo v zelo vročo pečico, da se malo »zažge«, zalijemo z vodo in vinom in potem nekaj ur zelo počasi kuhamo, precedimo, pokuhamo do gostote, kakršno ima smetana, in že imamo omako za bogove). In ker ve ‐ si prebere ‐ da se jagnječje meso ob kotletu samo nekaj minut, da je boljše in mehkejše, če malo počiva in ga potem soli, bo naredil svojo prvo, verjemite, vrhunsko jed.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA