nova beseda iz Slovenije

Delo in Dom - Priloga Dela, leto 2008, poved v sobesedilu:

Knjiga prinaša obilo informacij tako za kulinarične sladokusce kot za tiste, ki bi radi znanje o tradicionalnih in sodobnih postopkih konzerviranja uporabili v praksi. Prvi pogoj za dobro mesnino je seveda kakovostna pridelava mesa, ki jo nadgradijo v knjigi pregledno razčlenjeni postopki soljenja, sušenja, dimljenja in zorenja mesnin, pri čemer avtor opozori tudi na njihove mogoče neželene učinke na zdravje, predpise o kakovosti in tveganje pri proizvodnji mesnin. Zajeten del knjige je posvečen izdelavi pršutov, prekmurske šunke z geografskim poreklom, drugim sušenim kosom mesa, mesnati slanini, domačim klobasam in salamam, sušenim želodcem, ki veljajo za slovensko posebnost, ter mesu iz tünke.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA