nova beseda iz Slovenije

Revija Viva, leto 2006, poved v sobesedilu:



V obdobju alergijskih težav uživajte več tekočine, česna, hrane, bogate z vitaminom A in beta karotenom (jajčni rumenjak, marelice, melone, paradižnik, intenzivno obarvano sadje in zelenjava, olje iz pšeničnih kalčkov), vitamina C (peteršilj, kivi,, sveža solata, surovo zelje, paradižnik, paprika, lubenica), vitamina E (drobovina,, mleko, oreščki), bioflavonoidov (slive, borovnice) in encimov (ananas, papaja). Priporočljivo je redno uživanje jogurta, kislega mleka in kefirja, ob vsakem obroku pa zaužijte še eno do dve žlički kakovostnega jabolčnega kisa z žličko medu. Najpomembnejše je seveda izogibanje alergenom.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA