nova beseda iz Slovenije

Revija Viva, leto 2003, poved v sobesedilu:

Za zdaj velja, da je treba v restavraciji Golega kuharja zaprositi za rezervacijo vsaj tri mesece vnaprej.

O tem, kako smrtno resen je posel z vrhunsko hrano, govori tragična vest o smrti enega najboljših francoskih kuharjev, Loiseauja, ki je letos spomladi odjeknila po vsej Evropi. Loiseau je v svoji restavraciji d'Or v Burgundiji ustvaril svetišče hrane in okusov, zaradi katerega je zadnja štiri leta komajda kdaj stopil iz kuhinje. Ko je na začetku marca vodnik po restavracijah Gault-Millau njegovi restavraciji nenadoma prisodil samo dve zvezdici od treh možnih, je Loiseau mirno postregel svoje zadnje kosilo, se umaknil v spalnico in se ustrelil.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA