nova beseda iz Slovenije

Revija Viva, leto 2003, poved v sobesedilu:

Willett kaj hitro razbije skupino maščob, ogljikovih hidratov ali beljakovin, da bi tako poudaril najboljše in najslabše vire teh hranil. To se utegne zdeti očitno, toda prav tu je kritična razlika, ki Willetta oddaljuje od vladnih prehranskih priporočil, saj je prepričan, da nas namesto tega, da bi usmerili ljudi k najboljšim maščobam, najboljšim ogljikovim hidratom in najbolj hranljivim virom beljakovin, doslej veljavna piramida uči, da so vse maščobe nevarne za zdravje, večina ogljikovih hidratov pa varna. Toda če smo se v prejšnjem desetletju česarkoli naučili, smo se prav to, da so ogljikovi hidrati lahko enako usodni kot maščobe.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA