nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 1998, poved v sobesedilu:

»Peči, dokler ni pečeno!« piše ponavadi in ima me, da bi knjigo raztrgal, avtorju pa napisal pismo, kaj da si mislim o njem in njegovi vzgoji. Če boste po katerikoli kuharici pripravljali tako preprosto stvar, kot je pražen, tenstan, restan krompir - tradicionalni sestavni del slovenskega nedeljskega kosila - vam zanesljivo ne bo uspelo pripraviti tiste slastne, dišeče, sladko zapečene jedi, kakršno ob svinjski ali polnjenih telečjih prsih postrežejo še v nekaterih dobrih gostilnah in kakršno so pripravljale naše stare mame. Po zaslugi žene Vere, ki sicer na Zavodu za gradbeništvo vodi laboratorij za polimere, na evropski ekspertni skupini, ki se, ne vem, zakaj, sestaja le po severnoevropskih prestolnicah, pa dogovarja, s kakšnimi barvami naj bi se barvale evropske ceste, vam, če ste zdržali do sem, izdam družinski recept:



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA