nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 1998, poved v sobesedilu:
V Sloveniji se je začela kuncereja hitreje razvijati v zadnjih nekaj letih, ko so se spremenile tržne razmere, je bilo mogoče slišati na posvetu o tej perspektivni dejavnosti. Po prepričanju dr. Štrukleca z Biotehniške fakultete v Ljubljani naj bi bila kuncereja dejavnost naslednjega tisočletja, saj naj bi vse večja ozaveščenost ljudi o tem, katera hrana je zdrava, pripomogla k vedno večji porabi kunčjega mesa. Za sedaj smo v Sloveniji sicer tako po porabi na prebivalca kot po prireji med manjšimi v svetu, saj skupno priredimo letno le okrog 600 ton kunčjega mesa, medtem ko je svetovna letna proizvodnja 1,2 milijona ton, toda velike možnosti izvoza, že osvojeno znanje, slovenski selekcijski program SIKA in dejstvo, da bi lahko kuncereja postala rešitev za male kmetije, ki s klasično pridelavo ne bi vzdržale evropske konkurence, so dobra podlaga za veliko hitrejši razvoj kuncereje pri nas.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani