nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 1998, poved v sobesedilu:
V prvem v praksi uveljavljenem primeru smo torej potrošnika izpostavili produktom številnih lahko tudi alergenih (možno tudi toksičnih) genov, v drugem primeru bi isti problem rešili z vključitvijo izjemno precizno definiranega in dobro proučenega proteina.
Prav je, da še povemo, da je danes žlahtnjenje, temelječe na križanju kmetijskih in nekmetijskih rastlin zelo razširjeno, morda le omenim, da v Sloveniji skoraj ne pojeste še tako belega kruha, ki ne bi imel nekaj tisoč rženih genov (posledica naravne translokacije, geni iz rži znižajo kakovost pšenične moke, a zvišajo odpornost pšenice na plesni), da ni sorte paradižnika, ki ne bi vključevala gene 5 do 10 drugih divjih vrst iz rodu Solanum, ter da odporne jablanove sorte vključujejo gene divje rastočih sorodnikov. Podobnih primerov je ničkoliko.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani