nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:
/Skuhaj surovo! z one strani meje in v lanthierijevem dvorcu Zemono se je takrat bleščalo od Michelinovih zvezdic. Zgolj nekaj imen: brat Adrie Adrià (zdaj Inopia, Barcelona, prej elbullijeve tri zvezdice), Pascal Barbot (L'Astrance, Pariz, tri zvezdice), Bosi (Hibiscus, London, dve zvezdici), Massimo Bottura (Osteria Francescana, Modena, dve zvezdici), Dave (Momofuku, New, dve zvezdici), Patterson (Coï, Francisco, dve zvezdici), Scabin (Combal., Rivoli, dve zvezdici).
Redzepi je delček svoje kuharske filozofije tistega hladnega in vetrovnega večera razložil takole: če naj se držim gesla delavnice Zima je bila huda, se moram vprašati, kaj so počeli leta 1941, ko je bila med okupacijo najostrejša zima, kar jo pomnijo.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani