nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:
In jih dostavlja v Nomo.
Do Nomine »filozofije« se je René Redzepi dokopal postopoma: njegova kuharska izobrazba je klasična, začel je v takrat novi københavnski restavraciji Pierre André, ki je kmalu prejela Michelinovo zvezdico, potem je kuhal v Le Jardin Des Sens v Montpellieru (tri Michelinove zvezdice), nato zavil - najprej kot gost - v El Bulli (tri Michelinove zvezdice) in pri Adrii ostal dve sezoni, sledilo je gostovanje v The French Laundry v Kaliforniji (tri Michelinove zvezdice), potem je bil chef Andersena v »nobel« københavnski instituciji Kong Kælder.
Vmes je Redzepi gradil svojo kulinarično filozofijo, svojo interpretacijo »sodobne nordijske kuhinje« in jo naposled udejanil v Nomi, katere ime je sestavljenka iz besed nordisk mad, nordijska hrana.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani