nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:

Ne gre za to, da to ne bi bila dobra hrana; prav nasprotno, popolnoma v redu je, a mešanica kuharskih slogov in sestavin z vsega sveta, ki je še zmeraj hrana, skrbi čedalje več vrhunskih kuharjev in kulinaričnih kritikov. Zdi se, da ni več najpomembneje, kako dobro je hrana pripravljena, pravi, avtor pravkar izdane knjige Fusion: kulinarično potovanje, ampak izvor sestavin in državljanstvo kuharja, ki jih je pripravil.

V početju tistih, ki postavljajo otoške kriterije sprejemljivega in nesprejemljivega, je v zadnjem času videti nove meje - precej britanskih kuharjev in kulinaričnih medijev čedalje bolj strastno zagovarja nacionalno kuharsko izročilo, prav takšno, kakršnega že stoletja premorejo številne evropske in druge države po svetu.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA