nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:



Tisto, kar se zdi danes na primer popolnoma sprejemljiv letalski obrok - pasijonka z lososom, mariniranim v vodki, rebrca s česnovim pirejem, borovničeva torta z mandlji -, postaja, kakor piše v londonskem Independentu, vse bolj sporno. Ne gre za to, da to ne bi bila dobra hrana; prav nasprotno, popolnoma v redu je, a mešanica kuharskih slogov in sestavin z vsega sveta, ki je še zmeraj hrana, skrbi čedalje več vrhunskih kuharjev in kulinaričnih kritikov. Zdi se, da ni več najpomembneje, kako dobro je hrana pripravljena, pravi, avtor pravkar izdane knjige Fusion: kulinarično potovanje, ampak izvor sestavin in državljanstvo kuharja, ki jih je pripravil.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA