nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:

V tretji izdaji rdečega Michelinovega vodiča po japonski prestolnici sta dve tretjini restavracij, ki ponujajo japonsko hrano, med preostalimi pa so v ospredju francoske, kitajske, italijanske in španske restavracije, zrezkarnice in restavracije, ki stavijo na fusion.

V letošnjem vodiču po Italiji se je znašlo šest restavracij z najvišjim številom zvezdic, doslejšnjim se je pridružila restavracija Da Vittorio iz Brusaporta; v New pa se je trizvezdnični eliti ( Georges, Le in Se) pridružil Bouluda. V vodiču po Hongkongu in Macau so trizvezdni trije naslovi: v Macao pa se je ob svojem hongkonškem »ateljeju« odpravil Joël Robuchon in ima na tamkajšnji Avenida de restavracijo Robuchon a Galera, druga dva zvezdnika sta v Hongkongu - Caprice v hotelu Four Seasons vodi Thierry iz pariškega Le Cinq, še posebne pozornosti pa je vredna kantonska restavracija Lung Heen, ki jo vodi chef Chan Tak.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA