nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:
Precej bolje gre veličastnemu Ducassu, zasutemu s kar osemnajstimi Michelinovimi zvezdicami (več jih ima le Joël Robuchon, petindvajset), ki je pred leti odprl svojo londonsko izpostavo, Ducasse at the Dorchester: v letošnjem vodiču so mu dodelili tri zvezdice in tako se je uvrstil v štiričlanski klub najbolj prestižnih britanskih kulinaričnih svetišč, v katerem sta poleg Ramsayja še Roux z Waterside Inn in Heston Blumenthal s svojo The Fat Duck, oba v Brayju. Po Ducassu se je s prihodom v London zgledoval tudi mojster iz trizvezdnične rimske La Pergole in v hotelu Lanesborough ob Hyde Parku odprl restavracijo Apsleys, po njegovih receptih pa zdaj tam kuha Massimiliano Blasone. Na obeh otokih, irskem in britanskem, so letos dobili največ Michelinovih zvezdic v doslejšnjih petintrideset letih, skupaj jih je prejelo 140 restavracij, tri več kot lani.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani