nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:



Kratko razgledovanje po svetu Michelinovega dobrojednega sveta je treba seveda po tradiciji začeti v, kjer so tekle solze sreče: pred nekaj dnevi jih je po telefonskem klicu direktorja- Nareta potočil oseminštiridesetletni Goujon, glavni in lastnik restavracije L'Auberge du Vieux Puits v vasici Fontjoncouse, uro vožnje od Carcassonna. Po tridesetih letih kuhanja in osemnajstih letih v vasici, kjer sta z ženo odprla restavracijo, si je prikuhal tretjo zvezdico, največje priznanje, ki ga po njegovem mnenju sploh lahko dobi, je pa k temu dodal še več kot spodbudno izjavo: »Najboljše jedi verjetno še nisem ustvaril.« S svojimi tremi zvezdicami se je pridružil zdaj vsega petindvajsetim francoskim restavracijam, ki se lahko pohvalijo z njo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA