nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:
Hotel Kendov dvorec je večer uvedel s kanomeljsko postrvjo na »oženjeni polenti« in nadaljeval s »prfarskimi bati« z bakalco, žlikrofi po Kendovo in sklenil s Haninimi sladkimi štruklji. V Hiši so svojo hladno predjed poimenovali »moj mini« in jo opisali kot mikro hamburger iz sladkega kruha potice, terine iz mastnih gosjih jeter z viskijem, dimljenim brancinom družine Fonda in hrustljavo hruško, za sladico pa so ponudili sladko rdečo peso. Restavracija Pikol je po uvodni žametni juhi iz ostrig in žafrana s tunino botargo ponudila muškatno hobotnico s hrustljavim rižem, kuhanim v posnetem mleku, in starano kraško skuto, restavracija Pri Lojzetu je gostom dala srkati »golaž na slamico«, za sladico pa je delila maslene orehove rogljičke.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani