nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:
Hotel Grad Otočec je za hladno predjed ponudil mariniranega sulca s pirejem iz kolerabe, topla predjed so bili sirovi štruklji s korenčkom in mavrahi, glavna jed je bilo goveje stegno na hrustljavem krompirju s hrenom in ocvrto čebulo, sladica pa je bila v kozarčku - cvičkov žele z marinirano pletersko hruško. Hotel Kendov dvorec je večer uvedel s kanomeljsko postrvjo na »oženjeni polenti« in nadaljeval s »prfarskimi bati« z bakalco, žlikrofi po Kendovo in sklenil s Haninimi sladkimi štruklji. V Hiši so svojo hladno predjed poimenovali »moj mini« in jo opisali kot mikro hamburger iz sladkega kruha potice, terine iz mastnih gosjih jeter z viskijem, dimljenim brancinom družine Fonda in hrustljavo hruško, za sladico pa so ponudili sladko rdečo peso.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani