nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:

Hotel Grad Otočec je za hladno predjed ponudil mariniranega sulca s pirejem iz kolerabe, topla predjed so bili sirovi štruklji s korenčkom in mavrahi, glavna jed je bilo goveje stegno na hrustljavem krompirju s hrenom in ocvrto čebulo, sladica pa je bila v kozarčku - cvičkov žele z marinirano pletersko hruško. Hotel Kendov dvorec je večer uvedel s kanomeljsko postrvjo na »oženjeni polenti« in nadaljeval s »prfarskimi bati« z bakalco, žlikrofi po Kendovo in sklenil s Haninimi sladkimi štruklji. V Hiši so svojo hladno predjed poimenovali »moj mini« in jo opisali kot mikro hamburger iz sladkega kruha potice, terine iz mastnih gosjih jeter z viskijem, dimljenim brancinom družine Fonda in hrustljavo hruško, za sladico pa so ponudili sladko rdečo peso.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA