nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:
Milanski kongres je že vse od začetka kraj, kjer se zbira svetovna kuharska elita; v prejšnjih letih so na njem s predavanji, pospremljenimi s kuhanjem na odru, med drugimi mojstri nastopili Adrià,, Heston Blumenthal, letos slavni Ducasse, že od začetka pa se ga udeležuje tudi, chef restavracije Pri Lojzetu v dvorcu Zemono - prvo leto kot običajni obiskovalec, vsa naslednja leta pa kot posebej povabljeni predavatelj. Pred leti je v prepričljivo predstavil svoj inovativni solni žar, letos je pred prepolno kongresno dvorano zablestel s predstavitvijo lesnega žara, preprostega in efektnega načina minimalne toplotne obdelave dobrega mesa, za katerega sta potrebni dve ploščici bukovega lesa iz Trnovskega gozda, nekaj suhega hrastovega listja, olivno olje, v katerem so bili namočeni lešniki in orehi, in ščepec solnega iz piranskih solin. Preprostost sama!
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani