nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:

Letošnja prireditev je bila tematsko posvečena raziskovanju razkošja preprostosti, v spremljevalnem programu pa iskanju novih pogledov na olje, testenine in slaščice. Marchi je sodelujoče kuharske mojstre povabil k premisleku o tem, kaj nas danes lahko najbolj zadovolji, kaj je tisto, kar je na mizi res vredno, ponudil pa je tudi že svoje odgovore: užitek obeda prinese zelenjava z dušo, kruh, ki je dober še tri dni po pečenju, dobro meso, odlično olivno olje, testenine, ob katerih lahko zares uživamo tudi brez omake, saj je tisto, kar res šteje, njihov okus. Ob tem je Marchi dodal, da morajo kuharji dobro razumeti zgodovino in stopati v prihodnost domiselno, a vendar ne pozabljati najboljšega iz preteklosti; z najboljšimi sodobnimi tehnikami morajo zgolj ohraniti in na novo predstaviti kuharsko izročilo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA