nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2010, poved v sobesedilu:

V istem poglavju je še kopica zanimivih razlag o vinu, čebeljih pridelkih, bananah, bučah, in olivnem olju ter - jajcih; slednja spomni na Kolumbovo ukano in ponudi navodila ter znanstvene razlage za različne poskuse s trdnostjo lupine in "obnašanjem" njegove vsebine«.

Pravi izziv za bralce, ki želijo razumeti ozadje in zvedeti več, je tudi obsežno poglavje o tem, kaj je zdravo in kaj ni, kjer priznani strokovnjaki in znanstveniki z različnih področij vzamejo »pod lupo« umetni kefir, pivo boza z Orienta in Balkana, probiotike in prebiotike, laktozno toleranco in intoleranco, skodelico kave, skrivnost čira na želodcu, celiakijo, to je preobčutljivost na pšenični protein gluten, hrano kot zdravilo, človekov voh in vonj ... Odgovorijo tudi na vprašanje, zakaj ne jedo masla, razkrijejo skrivnost priprave dobre grenčice, pojasnijo, kaj pomenijo številke E in kako nevaren je nevrotoksin v hrani oziroma različni strupi v »naravni« prehrani.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA