nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:

A podobnih primerov sploh ni malo. Obisk newyorške restavracije kuharja Bouluda, ki si je v Michelinovem vodiču za prihodnje leto izborila tri zvezdice in se uvrstila v klub, v katerem so še Se, Masa Mase Takayame (350 dolarjev za prix fixe), Le in Georges v Trumpovem nebotičniku, se ne zdi pretirano potratno dejanje, za degustacijski meni z osmimi hodi je treba po zadnji podražitvi za deset dolarjev odšteti vsega 205 zelencev, a poznavalci pripominjajo, da je račun lahko precej drugačen, če si ob čakanju na mizo privoščite šampanjec s kaviarjem - petdeset gramov Bouludovega zasebnega kaviarja Ossetra iz Kaspijskega morja stane 860 dolarjev. A gospod Boulud vidi draginjo povsod drugod; ko so ga nedavno vprašali, katerim restavracijam utegnejo škoditi lovke recesije, je nonšalantno odvrnil: »Dragim japonskim restavracijam ...«



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA