nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:

Striktno upoštevanje vedno novih strokovnih spoznanj medicinske in nutricionistične stroke, predano raziskovanje slovenskih prehranskih in pivskih navad v prav vseh regijah in kotičkih države in stalno spremljanje svetovnih kulinaričnih tokov mu je dajalo potrebno znanje in avtoriteto.

Svetoval nam je reden zajtrk, pestro in okusno sestavljene obroke iz prav vseh skupin živil, zmernost pri količini, zmernost pri maščobah, soli in sladkorju, ob tem pa nas je spodbujal, da obroke pripravljamo z ljubeznijo, jih postrežemo v lepem okolju, jih uživamo povezani v družinskem krogu ali s prijatelji in jih, vsaj občasno, obogatimo z kozarcem dobrega vina.
Razumel je, da različnim ljudem ugajajo različne jedi, zato je svetoval, naj poizkusimo čim več zdravih jedi, pripravljenih na najrazličnejše načine, in si nato sami izgradimo svoj lastni kulinarični svet.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA