nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:

Prav tako ni nadomestek za vse kuharske knjige, ki so natrpane na polici nad vašim štedilnikom in grozijo, da bodo strmoglavile v kakšno brbotajočo brozgo v loncu: čeprav je bilo napisati nekakšno nadkuharsko knjigo, v kateri bi bili povzeti recepti vseh kuhinj, tista misel, ki je dala zagon, da je sedel za računalnik in začel pisati gesla. Modrijanova Kuharska enciklopedija prav tako ni priročnik za tiste jedce, ki si štejejo kalorije, niti leksikon z opisi in razlagami jedi in sestavin iz daljnih kulinaričnih prostranstev. Je vse to po malem, začinjeno z lepimi fotografijami, tu in tam kakšno anekdoto, jedmi iz slovenske nacionalne kuhinje in predvsem napisano tako, da človek enciklopedije nikakor ne odloži, potem ko si je potešil radovednost in našel odgovor na vprašanje, temveč mu pogled zdrsne k naslednjemu geslu in tako naprej, dokler mimogrede ne obdela pol črke D ...



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA