nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:
K hrani gre kajpak vino in tudi tu je Kelly, nekdanji sommelier, perfekcionist: od začetka devetdesetih ima svoje vinograde v Kaliforniji in iz njegove kleti v dolini Napa prihajajo buteljke vina z nalepko Silenus, ki so se jim priklonili že mnogi, za vse svoje restavracije, kjer je mogoče izbirati med več kot osemstopetdesetimi različnimi vini, pa si je priboril tudi naziv Best Award of Excellence revije Wine Spectator Magazine.
Najbliže kulinaričnemu Olimpu pa se je Xsavier Kelly približal pred dvema letoma, ko se je vrnil domov in v Yonkersu po šestih letih priprav na pomolu iz leta 1902, od koder so trajekti pol stoletja vozili v New Jersey, odprl restavracijo X2O, na tri strani odprt dvonadstropni čudež, ki ga je letošnji Zagat razglasil za najbolj priljubljeno restavracijo v tistem delu države (najvišje ocene za hrano in postrežbo je sicer dobil Kellyjev Piermont). V projekt je Kelly vložil več milijonov dolarjev, med rekonstrukcijo so naleteli tudi na več težav; ko
so zgradbo, iz katere seže pogled do Manhattna, zasteklili, se je na primer pokazalo, da temelji nove teže ne prenesejo, zato so jih morali dodatno učvrstiti.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani