nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:
Presenetljivo prepričljivo mešanico različnih kulinaričnih vplivov, nekakšen eleganten fusion, ki izhaja iz francoske tradicije, a s pridihom italijanskega, španskega in azijskega razumevanja okusov. In so potem na krožnikih in menijih take reči, kot je jastogova omleta z glazuro iz zvezdastega janeža, florentinec v omaki iz rožmarina in sardelnih filetov, v ostrigini omaki in sezamovem olju s svežim ingverjem marinirane golobje prsi na žaru, jastogov kapučino, dimljeni paradižnik, polnjen z rakovico, tunina s panakoto iz janeža, losos z dimljeno slanino in skorjo iz šalotk, škampi s camparijem in grenivkinim prelivom ... K hrani gre kajpak vino in tudi tu je Kelly, nekdanji sommelier, perfekcionist: od začetka devetdesetih ima svoje vinograde v Kaliforniji in iz njegove kleti v dolini Napa prihajajo buteljke vina z nalepko Silenus, ki so se jim priklonili že mnogi, za vse svoje restavracije, kjer je mogoče izbirati med več kot osemstopetdesetimi
različnimi vini, pa si je priboril tudi naziv Best Award of Excellence revije Wine Spectator Magazine.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani