nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:

Deloma tudi zato, meni strokovna sodelavka ZTKS Kosi, ker po nekaterih turističnih regijah gastronomske dediščine še niso ustrezno prepoznali in je začeli ohranjati.

Pred letom dni so prav zato v štirinajstih od skupaj štiriindvajsetih gastronomskih regij Slovenije (v Ljubljani in njeni okolici, Zasavju, Notranjskem, Dolenjskem in Kočevskem, v Beli krajini, Posavju in Bizeljskem, Rovtarskem ter Idrijskem in Cerkljanskem, v dolini, brdih, na Goriškem, v Vipavski dolini, na Krasu, v Brkinih in na Kraškem robu ter v slovenski Istri) pod vodstvom Kosi začeli izvajati projekt Ohranimo gastronomsko dediščino, ki ga pravkar končujejo.

Ob podpori Islandije in Lihtenštajna je občasno potekal tudi na norveškem podeželju, njegova vrednost pa je ocenjena na 50.000 evrov, od tega jih bo 5000 prispevalo slovensko združenje turističnih kmetij.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA