nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:
Žal se to ni zgodilo, ve pa se, da so Michelinovi zaupniki že obiskali najmanj enega od vrhunskih slovenskih kuharjev.
V letošnjem, sicer osemindvajsetem rdečem vodiču so Michelinovi inšpektorji, ki po besedah urednika Dereka Bulmerja (odgovoren je še za vodiče Eating out in Pubs, London in Velika Britanija in Irska) presojajo in rangirajo po petih kriterijih - kvaliteta sestavin, obvladovanje okusov in kuharskih tehnik, kuharjeva kreativnost, razmerje med ceno in kvaliteto in vzdrževanje enake kvalitete tako med različnimi meniji kot v daljšem časovnem obdobju - ocenili 1573 restavracij v 43 mestih 20 evropskih držav, svoje znamenite zvezdice pa so namenili 324 naslovom - 14 jih ima tri zvezdice, 59 dve in 251 eno. Med novostmi je nespregledljivo, da prvič v vodiču nastopata Firence in in da si je Ramsay, tretji z Michelinovimi zvezdicami najbolj obdarjeni (pred njim sta Joël Robuchon in Ducasse), pridobil trinajsto zvezdico z restavracijo v praškem Hiltonu.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani