nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2009, poved v sobesedilu:
Najbolj znana in uporabljana sorta kakava je sicer forastero, razlika v količini pridelka pa je več kot očitna: v Chiau da criollo od sto do sto dvajset kilogramov na hektar, hibridi forastera v afriških državah pa od 2500 do 3000 kilogramov na hektar.
Cecilia Tessieri iz božanskega pridelka po svoji recepturi dela čokolado, s katero je podjetje Amedei - pa čeprav je Chuao le droben delček njihove produkcije - zaslovelo po vsem "čokoladoljubnem" svetu. »"Enoplantažna"« čokolada Chuao - za tablico je treba odšteti od deset evrov naprej - s svojim vonjem, okusom, jasnostjo in eleganco spominja na najboljše letnike vin in najboljše single malt viskije, ocenjevalce navdušuje s svojo prefinjeno kremasto aromo po citrusih, ki se meša s podtoni, sliv in datljev, sadnim pridihom in dolgim, gladkim limonastim pookusom, pri tem pa ni obupno grenka.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani