nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2008, poved v sobesedilu:
In v resnici je, če ga po gospodinjsko postavimo ob bok dragi zelenjavi, iz katere naj bi si - tudi zaradi bolj zdravega prehranjevanja - sestavljali jedilnike in pripravljali obroke. Zato ne zbuja začudenja primerjava: če si pet- ali šestčlanska družina privošči kilogram svinjskega stegna, ki stane v maloprodaji 5,5 ali 6 evrov, je to izdatek za eno jutranjo kavico na osebo, če pa je to goveje stegno, ki je nekoliko dražje in stane 7 evrov, je to strošek enega kapučina na člana družine.
To, da v Sloveniji cene rdečega mesa (svinjine, govedine) za četrtino zaostajajo za evropskimi (v petnajsterici) in da se meso zaradi globalnega dogajanja zadnje mesece draži tudi v drugih državah EU, naj bi govorilo v prid že skoraj obupanemu prepričevanju (trgovcev, nas potrošnikov?), da bomo morali tudi meso kupovati po razumnejših, ekonomsko bolj upravičenih višjih cenah.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani