nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2008, poved v sobesedilu:



Kitajci jedo pasje meso že več tisoč let - na podlagi nekaterih zapisov je mogoče sklepati, da ima ta specialiteta kar sedem tisočletij dolgo tradicijo -, v tradicionalni medicini pa je cenjeno zlasti kot izvor energije in znano kot živilo, ki posebno pozimi ogreje organizem. Čeprav restavracije v nekaterih pokrajinah strežejo samo eno vrsto pasjega golaža, so pasje specialitete v Pekingu bolj povezane s korejsko kuhinjo in pravzaprav niso nič priljubljenejše od oslovskega mesa, ki ponekod velja za hišno specialiteto.

Med kitajskimi kulinaričnimi posebnostmi je le malo takih, za katere ljudje ne verjamejo, da povečujejo moško potenco, podaljšujejo življenje in ohranjajo mladostni videz - podobno je tudi s pasjim mesom.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA