nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2008, poved v sobesedilu:



Za premor po tlaki v pariških kuhinjah je postal na jahti avstralskega televizijskega mogotca Rega Grundyja, potem pa se je vrnil v London, ker so mu ponudili mesto glavnega kuharja v La Tante Claire v četrti Chelsea. Še isto leto je postal solastnik restavracije Aubergine - ki je za njegovo kuhanje dobila dve Michelinovi zvezdici -, leta 1995 dobil prestižno nagrado catey za novinca leta (nagrade podeljuje založba Caterer, ki izdaja tudi revijo Caterer and Hotelkeeper), leta 1998 pa se je sprl z vlagatelji in sredi najhujšega pravno-finančnega vrtinca kupil La Tante Claire; v vsega treh tednih jo je znova odprl, in to pod novim imenom, Ramsay, in se ni več oziral nazaj. Odpiranje nove restavracije je bilo sežeto tudi v dokumentarno nanizanko Boiling Point (Vrelišče), s katero se je Ramsay prvič predstavil britanskim televizijskim gledalcem.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA