nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2008, poved v sobesedilu:
Vse od znamenitega ocenjevanja leta 1976 v Parizu, kjer je Kalifornija gladko premagala častitljive francoske châteauje, je tudi jasno, da udobnih rešitev, ki bi jih bilo mogoče zgolj ΄»preplonkati΄«, ni več, ostaja nam - profesionalcem in amaterjem - le natančno pokušanje in potem iskanje kar najbolj učinkovitega para, krožnika in kozarca, ki se ne bosta le dopuščala, ampak bosta svoj strastni tango odplesala skupaj in naredila šov.
Da v tej igri ni prostora za snobizem, mi je nedavno dokazal eden izmed milijona priročnikov o dobrem združevanju vina in hrane, ki ga podpisal Joshua Wesson, s preprostim naslovom Vino in hrana - nov pogled na okus ( Street Press, Francisco 2007). Avtor, soustanovitelj verige ameriških vinotek Best Cellars, v katerih vina razvrščajo v skupine po okusu in ne po izvoru, v uvodu svoje študije petdesetih receptov in ustrezajočih jim vinskih kombinacij najprej pomete z vsemi ΄»zapiki΄« in opozori na preprosto dejstvo, da pravega vina za ta ali oni
recept ni, so le najboljši mogoči približki, najboljši predlogi za uspešen par, do njih pa vodi pot s poskušanjem, ne s pravili.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani