nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2008, poved v sobesedilu:

V kuharskih knjigah, ki jih je Pierre White izdajal v časih svojega zvezdičarskega obdobja, ni manjkalo narastkov, želatin in zapletenih postopkov (recimo, tudi v navaden recept za krhko testo, ki ga naša zamesi en, dva, tri, mu je uspelo vplesti stepanje in hlajenje), tokrat pa se vrača k živilom samim. Ali, kot pove v predgovoru, če mladi kuharji kamuflirajo svojo negotovost za visokimi zloženkami in zapletenimi postopki, ki jih nato branijo z zvezdicami, pa bolj si izkušen, bolj spoznavaš, da je največji mojster kar Narava: ti si vendar samo.

Fenomena Marca Pierra Whita seveda ne bi bilo brez vseh tistih pikanterij, ki jih ne najdemo na krožniku, ampak v njegovem življenjepisu: ne, nima vozniškega izpita, ves čas ga prevaža njegov japonski tajnik.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA