nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2008, poved v sobesedilu:

Ko bi povprečni slovenski veledirektor štekal vsaj pol toliko kot ta dva Angleža in bi se ne gnal za vsako podjetniško kiklo, ki se malo dvigne, da bi jo takoj kupil, posilil in nazadnje še kanibalsko požrl! Ostati majhen, bi nam moral biti moto, ne pa greh: v prožnem podjetju ustvarjati kvalitetne produkte in veliko dodane vrednosti, to naj bi nam bilo v vodilo, ne pa v mastodontu ožemati delavce, štancati puhlo robo, dodano vrednost pa izčrpavati na off-shore račune.

Ko je precizni v prijetni toplini gostilniškega kamina načel pršut in mi ga narezal na čvrst krožnik, sem se spomnil, da je njegova restavracija Subida, ali Gostilna pri Lovcu, kot lepo piše po slovensko v Krminu na italijanski strani, letos prvič dobila Michelinovo zvezdico.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA