nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2007, poved v sobesedilu:
A ne za dolgo; klicalo ga je kuhanje, najprej v Londonu pri Marcu Pierru Whitu (zanj pravi, da ga je naučil vsega, predvsem pa lahkotnosti, nežnosti in uravnoteženosti) in Rouxu, potem v v kuhinji Guyja Savoya in znanega Joëla Robuchona, sicer tudi predsednika gastronomskega komiteja, ki je pripravil novo izdajo znamenitega in »definitivnega« kuharskega priročnika Larousse gastronomique.
Od fizične in psihične zdelanosti si je nato le za eno leto privoščil nekaj mirnejšega - bil je glavni na zasebni jahti na Bermudih. Potem pa se je začel njegov kulinarični pohod: tri leta po prihodu v restavracijo Aubergine si je priboril dve Michelinovi zvezdici, ko je šel na svoje in z ogromnim bančnim posojilom odprl restavracijo s svojim imenom, je rabil tri leta in je dobil tri.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani