nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2007, poved v sobesedilu:

Ovinkasta cesta se nato začne vzpenjati in kaj kmalu naletimo na prvo turistično kmetijo, te pa si v Šentanelu sledijo kar druga za drugo:,,, Pekav,, in so najbolj znane.

Šentanelske turistične kmetije slovijo po dobri domači hrani, zato je vasica pravi kraj za gurmane, ki bi želeli poskusiti tradicionalne koroške jedi in pijačo. Povsod radi postrežejo z domačimi narezki, skuto, paštetami, koroškimi nudeljni, "mežarlijem", ajdovimi kipniki, štruklji s skuto, suhimi slivami ali hruškami, rženim kruhom iz krušne peči, ajdovimi žganci in še veliko jedmi, ki so že zdavnaj izginile z jedilnih listov restavracij in gostiln v dolini.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA