nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2006, poved v sobesedilu:

V njej spregovori o sadjarstvu v Brkinih, mlinih, žagah, tradiciji sušenja suhega sadja, pripravi jabolčnega kisa, pa o kuhanju znamenite brkinske slivovke in brinjevca, pridelavi zelja, reji drobnice, opisane so lovske dobrote, čebelarstvo, gobarstvo, običaji ob praznovanju pusta, poroke ali verskih praznikov ter številne jedi, ki so jih pripravljali nekoč in so na mizah še danes. In ker v Brkinih ne gre brez krompirja, je med temi jedmi gotovo ena najbolj značilnih krompir v zevnici. Tu so še vse mogoči štruklji, klobase, jedi iz in zelja, ohrovta, ječmena, mesne jedi, med katerimi izstopajo klobase, pa razni zavitki in znani češpovi njoki.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA