nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2006, poved v sobesedilu:

Iftar je v različnih islamskih državah odvisen od nacionalne kulinarike, lahko pa se pripravi tudi kaj sodobnejšega, odločitev je prepuščena gostiteljici, so pojasnjevale gostje. Sobotna večerja na Jesenicah je bila bosansko obarvana, dolma (riž s korenjem), sogan (čebule, nadevane z rižem in mesom), špinačne in mesne pite z jogurtovim prelivom, goveji golaž, tufahije (jabolka z orehovim nadevom in smetano), halva (pečena moka s sladkorjem in kakavom) ... - vse te dobrote so bile videti, kot bi oživele fotografije iz posebne izdaje revije za sofrom s tradicionalnimi recepti. Nekaj receptov gre iz roda v rod, podobno kot se Slovenke učimo peči potice od babic in tako nazaj.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA