nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2006, poved v sobesedilu:

΄»Dobrote, ki jih ponujajo Brkini, so za mnoge skromne jedi, če jih znamo ponuditi, so to danes specialitete, ki so toliko vrednejše in zdrave, ker nastajajo v krajih, kjer ljudje še vedno niso tako bogati, da bi se množično preskrbovali z umetnimi gnojili in podobnimi preparati,΄« je ob nedavni predstavitvi najnovejše kulinarične uspešnice povedal dr., ki je doslej na več načinov obdelal Kras, Notranjsko in zdaj še Brkine. Čudovito pokrajino, ob kateri mnogi najprej pomislijo na sadje in iz tega res pripravljajo mnogo jedi, je poleg tega še toliko drugih posebnosti, da jih je zbral na nič manj kot 280 straneh lepe knjige, ki ima 265 fotografij in kopico receptov ter razlag o domnevnih skrivnostih, ki so se dogajale v Brkinih. Tudi o lupljenih češpah, specialiteti, ki je šla v slast zlasti gospodi.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA