nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2006, poved v sobesedilu:

»Vsebnost mineralov v hrani merimo že od 19. stoletja in merjenje je zelo preprosto. Skorajda ni mogoče, da bi se metode merjenja v več kot pol stoletja tako spremenile, da bi z njimi lahko upravičili tako veliko razliko v vsebnosti hranljivih snovi,« je povedal njihov direktor dr. Lobstein, ki je prepričan, da eden od glavnih vzrokov za osiromašenje hrane tiči v tem, da današnje kmetijstvo ne dopušča, da bi se zemlja sama obnovila, temveč izgubo hranljivih snovi nadomeščamo s kemičnimi gnojili, ki pa ne nadomestijo vseh snovi, ki jih potrebujejo rastline in človek. Pri Food Commission so se zdaj odločili, da bodo poskušali z neodvisno raziskavo dokazati, da različne oblike kmetovanja pripeljejo do pridelave različno bogate hrane, so poročali v The Guardianu.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA