nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2006, poved v sobesedilu:



Toda pri Food Commission na to odgovarjajo, da so ugotovitve stežka pristranske, saj metode merjenja snovi v hrani le niso tako različne, da bi lahko dale popačeno sliko o tako strmem padcu mineralov v živilih. »Vsebnost mineralov v hrani merimo že od 19. stoletja in merjenje je zelo preprosto. Skorajda ni mogoče, da bi se metode merjenja v več kot pol stoletja tako spremenile, da bi z njimi lahko upravičili tako veliko razliko v vsebnosti hranljivih snovi,« je povedal njihov direktor dr. Lobstein, ki je prepričan, da eden od glavnih vzrokov za osiromašenje hrane tiči v tem, da današnje kmetijstvo ne dopušča, da bi se zemlja sama obnovila, temveč izgubo hranljivih snovi nadomeščamo s kemičnimi gnojili, ki pa ne nadomestijo vseh snovi, ki jih potrebujejo rastline in človek.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA