nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2006, poved v sobesedilu:

Za naročnike ima že pripravljene menije, če želijo kaj drugega, jim ustreže, vendar se najraje loti specialitet, ki jih zna najbolje pripraviti.

Če gostje želijo meso, jim postreže jagenjčka, skoraj nikoli se na njegovem jedilniku ne znajdeta svinjina ali govedina, vsekakor pa zavrača cvrtje vseh vrst - postreči želi zdravo hrano, je zatrdil.
Navadno pripravi štiri jedi: hladna predjed so običajno morski sadeži (hobotnica, lignji ali školjke), topla jed je riba, pripravljena različno, vmes sorbet, s katerim jedci nevtralizirajo okus po ribi, potem še kakšna mesna jed (denimo jagenjčkovo stegno s suhim sadjem), nazadnje pa sladica v dalmatinskem slogu.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA