nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2005, poved v sobesedilu:



Skrb sommeliera je predvsem gostu priporočiti ustrezno vino k ustrezni hrani Strežba vin v skladu z vrstnim redom jedi: od lažjih do močnejših

»Vino, vino in hrana ... to je zgodba brez konca!« vzklikne, 26-letni sommelier iz prestižne ribje restavracije Pikol v Dolini pri Novi Gorici; temnolasi mladenič s spevnim primorskim naglasom je eden najobetavnejših slovenskih sommelierev, je prepričan, predsednik Društva sommelierev Slovenije iz Nove Gorice. pripoveduje o žlahtni kapljici mehko in poetično, obenem pa meni, da ljudi v uživanju vina ne gre posiljevati z znanjem o njem. »Svetovati jim, to seveda, a ne tudi vsiljevati,« dodaja.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA