nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2005, poved v sobesedilu:



V enem od najbolj mondenih francoskih poletnih turističnih krajev je povsem naravno, da restavracije ponujajo dovolj širok izbor hrane, ki zadovolji še tako zahtevne gurmane. St--de-Ré ima poleg omenjenih restavracij z ostrigami in nepogrešljive ponudbe moules marinière (dagnje po mornarsko) tudi druge specialitete, kot so ocvrte garnele ali sveže ribe, pečene z zelišči, ki jih je na otoku v izobilju. Prav tako je priporočljivo poskusiti ponudbo v La Buvette, nedaleč od Le Bois-Plage, restavraciji, ki je znana po eclads de palourdes (školjke, ki jih kuhajo na borovih iglicah) in chaudreé charantaise (dušena riba s sladko smetano).



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA