nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2005, poved v sobesedilu:



Trendi proizvodnje hrane so še naprej izrazita usmerjenost v naravno pridelane in predelane izdelke, prodajane pod oznako »organski«, bioproizvodi, ter zdrava in funkcionalna živila. V tem okviru pa iščejo svojo pot do porabnikov specialitete, posebni izdelki posameznih okolij, zdrava hrana za otroke (taka, da jo po potrebi današnjega časa lahko pripravijo sami in si z njo postrežejo), prigrizki (finger food), lastne blagovne znamke, muslimanska halal in židovska kosher hrana (židovska kuhinja postaja, kot je slišati na sejmu, po svetu vse bolj priljubljena), vegetarijanski izdelki.

Po številu razstavljavcev sodeč je najbolj pestra in presežna ponudba mesne industrije, v kateri se, podobno kot v mlekarstvu, dogajajo koncentracije, pri katerih pa se ohranjajo blagovne znamke in tudi značilnosti tehnologij pri proizvodnji uveljavljenih in na trgu prepoznavnih izdelkov.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA