nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2005, poved v sobesedilu:

»Problem je torej precej kompleksnejši, kot se zdi, in ni samo stvar volje ali pobude gostincev ali kmetov,« opozarja. pa priznava, da ne živinorejci in ne pridelovalci povrtnin v Kranjski Gori ne morejo pridelati količin, ki bi jih vsak dan potrebovali morebitni kupci, na to pa nedvomno vpliva tudi alpsko podnebje in zato kratka sezona.

LTO Bohinj spodbuja razvoj bioturizma, pravi, saj je ena od njihovih prihodnjih usmeritev tudi vzpostavitev ekoregije Bohinj, s katero bi poskušali (v tesni povezavi s Triglavskim narodnim parkom) ustvariti in zagotavljati kriterije, ki bi postopoma zagotovili višjo kakovost ne samo na gostinskem področju pač pa tudi na področju same opreme namestitvenih in gostinskih zmogljivosti (okolju prijazna oprema), navdušiti proizvajalce (kmete) za bioproizvodnjo v večjih količinah, jih povezati ter omogočiti stalno in redno prodajo v gostinskih in trgovskih obratih. Problem je po Lenarčičevem mnenju vzpostavitev zaupanja v stalen odkup proizvodov s strani gostinstva in hotelirjev, potrebna pa bi bila tudi sprememba miselnosti med domačini.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA