nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2005, poved v sobesedilu:

Sicer pa se tudi ne morejo pohvaliti s kaj prida znanja o Japonski, z izjemo tistih, ki na ljubljanski filozofski fakulteti študirajo japonščino ali se učijo japonskih borilnih veščin, kot sta karate in aikido, razlaga 24-letni Hiroši. Kaj pa meni o navdušencih nad japonsko kuhinjo - ki si lahko potešijo lakoto po njenih jedeh v restavraciji na Wolfovi v Ljubljani? »Sushimama je strahotno draga, tam sem bil dvakrat in nisem mogel verjeti,« pripoveduje Hiroši, »v Ljubljani si za tisočaka ali tisočaka in pol lahko naročiš pico ali celoten meni, v Sushimami pa pustiš od tri do štiri tisoč tolarjev in se za ta denar niti pošteno ne naješ.« Vsem, ki so si želeli okusiti japonsko hrano, je zato svetoval, naj se raje odpravijo v Pariz, kjer je cenejša.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA