nova beseda
iz Slovenije
DELO, leto 2005, poved v sobesedilu:
V svoji elegantni restavraciji v hotelu Bareiss Mitteltal s 120 sobami ponuja velik pokuševalski meni, ki se postavlja z delikatesami, kot so v žolci, slive, namočene v armagnacu (zelo znano francosko žganje), in fondi iz peteršiljeve korenine (tel.: +49-7442 470; www.bareiss.com).
Jörga Sackmanna, »chefa« z eno zvezdico v prijazni in razkošni restavraciji Schlossberg, je Gault Millau (guru svetovne gurmanske ponudbe) poimenoval kuhinjski Christo. Sackmann rad zavija svoje ribe, zelenjavo in sladice v dodelane ovoje, ki jih pripravi iz vrste materialov od palačink do špagetov. Poskusite eno nenavadnih kombinacij, kot sta njegov znameniti sorbet s slanino in pretzel soufflé (prestin sufle) (tel.: +49-7447 2890; www.hotel-sackmann.de).
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani